Remo Slotegraaf verpulvert persoonlijke records bij NK allround

Remo Slotegraaf verpulvert persoonlijke records bij NK allround (Rechten: TalentNED)
Remo Slotegraaf verpulvert persoonlijke records bij NK allround
SCHAATSEN - Remo Slotegraaf (18) uit Peize heeft vanmiddag bij het NK allround in Heerenveen z'n persoonlijk record op zowel de 500 meter als de 5.000 meter verbeterd.
Z'n vorige toptijd op de 5.000 meter reed hij op 3 oktober in Inzell. Daar kwam hij tot een eindtijd van 6.39.02. De junior, die als eerste reserve aan het NK allround werd toegevoegd, was vanmiddag in Thialf ruim elf seconden sneller. Hij kwam uit op 6.27.98. Dat was op de vijf kilometer de tiende tijd van de dag.
Eerder verbeterde de schaatser van TalentNED al z'n persoonlijk record op de 500 meter. Daar ging hij van 37.70 naar 37.38. Op deze afstand werd hij achtste.
Na dag één van het Nederlands kampioenschap allround neemt Slotegraaf ook de achtste plaats in in het tussenklassement. Patrick Roest gaat aan de leiding.

Sterre Jonkers

Bij het vrouwentoernooi staat Sterre Jonkers (22) uit Emmen na twee afstanden de nummer achttien van het tussenklassement. Op de 500 meter werd ze met 42.18 negentiende. Op de 3.000 meter reed ze met 4.13.67 de veertiende tijd. Jorien ter Mors leidt het klassement na twee afstanden bij de vrouwen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.