Remo Slotegraaf verrast met zevende plaats bij debuut NK allround

Remo Slotegraaf verrast bij debuut NK allround met zevende plaatse (Rechten: Talentned)
Remo Slotegraaf verrast bij debuut NK allround met zevende plaatse
SCHAATSEN - Remo Slotegraaf (18) uit Peize is vanmiddag bij zijn debuut op het NK allround in Thialf verrassend zevende geworden. De schaatser van TalentNED reed drie persoonlijke records en mocht uiteindelijk voor het eerst in zijn carrière ook een officiële tien kilometer rijden.
De prestatie van Slotegraaf is extra bijzonder omdat hij als eerste reserve werd toegevoegd aan het veld. Vanmiddag op de 1.500 meter verbeterde het Drentse talent zijn persoonlijk record op de 1.500 meter met bijna drie seconde. Hij ging van 1.51.42 naar 1.48.67. De zesde tijd op deze afstand.

Eerste officiële tien kilometer ooit

Op de afsluitende tien kilometer, waar slechts acht schaatsers mochten starten, werd Slotegraaf met 13 minuten 52 seconde en 80 honderdste achtste en laatste.

Persoonlijke records

Gisteren verbeterde de inwoner van Peize al z'n persoonlijk records op de 500 meter en de 5.000 meter. Bij de 500 meter ging hij van 37.70 naar 37.38 op de vijf kilometer van 6.39.02 naar 6.27.98.

Geen WK junioren

Het grote doel voor Slotegraaf van dit seizoen was het Wereldkampioenschap voor junioren. Die stonden gepland voor 16 en 17 januari maar gaan vanwege corona niet door. De ISU World Junior Championships van 19 tot 21 februari in Hachinohe (Japan) gaan vooralsnog wel door. Slotegraaf moet zich hier nog wel voor zien te plaatsen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.