Leraar PrO Assen heeft corona: school een week dicht

Een leerkracht van de praktijkschool PrO Assen is positief getest op corona, en dat heeft grote gevolgen voor de school. Na overleg met de GGD en wethouder Bergsma is besloten de school een week te sluiten. Alle 250 leerlingen krijgen de hele week online les.

Acht leerkrachten kregen via de coronamelder een melding dat ze in de buurt zijn geweest met de besmette docent. "Een of twee leerkrachten kunnen we nog opvangen, maar dit niet", laat Robert Kuiper van PrO Assen weten. En de conclusie is: "We moeten dicht."

De GGD heeft aangegeven dat er geen directe gevolgen voor leerlingen zijn, ook omdat de andere docenten geen klachten hebben.

Online kookles

Leerlingen blijven thuis, maar krijgen wel online les. En daar heeft de praktijkschool al ervaring mee door de eerste corongolf. Ook praktijkvakken kunnen doorgaan. Kuiper: "Het kan zijn dat leerlingen de kookles online krijgen. En dat ze dus daadwerkelijk moeten koken." Door de eerste coronagolf is de school ook beter voorbereid op deze situatie en kan er sneller gehandeld worden.

De leerlingen die geen laptop of computer hebben kunnen contact opnemen met de school. Ook voor leerlingen met ouders met een cruciaal beroep is opvang geregeld.

Meer over dit onderwerp:
school corona PRO Assen
Deel dit artikel: