Basisschool Dalen krijgt bijna 2,5 miljoen euro voor renovatie

Basisschool Burgemeester Wessels Boer in Dalen krijgt bijna 2,5 miljoen euro voor de renovatie van het gebouw. Met dat geld wordt de school duurzamer en geschikt gemaakt voor de toekomst. In het voorjaar van 2021 moet de verbouwing van start gaan.

De gemeente Coevorden neemt 1,3 miljoen euro van het bedrag voor haar rekening. Het andere deel wordt gefinancierd door onderwijsstichting Arcade. Het is 25 jaar geleden dat de school voor het laatst is gerenoveerd. "De indeling van het gebouw wordt aangepast aan de nieuwe manieren van onderwijs. Het moet flexibeler en duurzamer", laat wethouder Jeroen Huizing weten.

BSO en peuteropvang

Ook komt er BSO en peuteropvang bij de basisschool. Op die manier moet het gebouw na de verbouwing plek bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar. "Door kinderen vroegtijdig te laten wennen aan de school, is de stap naar het onderwijs in dat gebouw makkelijker.", zegt Huizing.

Tijdens de verbouwing komen er vier noodlokalen bij de school te staan om het onderwijs zo normaal mogelijk door te laten gaan. Volgens de planning moet het gebouw begin 2022 helemaal klaar zijn voor de toekomst.

Meer over dit onderwerp:
Dalen Burgemeester Wessels Boer Renovatie
Deel dit artikel: