Boswachter baalt van achtergelaten rommel in bos bij Borger

Boswachter baalt van achtergelaten rommel in bos bij Borger (Rechten: Paul Strijker)
Boswachter baalt van achtergelaten rommel in bos bij Borger
"Ik hoop dat het feestje gezellig was... Wij ruimen de rommel wel weer op." Het bericht van boswachter Martijn Harms was wat cynisch, maar balen doet hij zeker.
Afgelopen weekend hebben onbekenden een vuurtje gestookt in het bos bij Hunebed D26 in de buurt van Borger. Daarbij lieten ze de nodige rommel achter. "Het was een redelijk groot kampvuur en er is ook redelijk wat alcohol genuttigd kan ik wel zeggen", doelt de boswachter op het achtergelaten afval.

Bizarre vondsten

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, vertelt Harms. "Is het niet vanwege een coronafeestje, dan zijn het wel mensen die aan het klussen zijn en denken: 'ik moet nog van mijn rommel af, we brengen het maar naar het bos'."
En dat levert soms de meest bizarre vondsten op. "Van complete keukens tot bankstellen en ook een vrachtwagen vol met banden. Mensen zijn sinds het begin van corona meer thuis en gaan dan zelf klussen, zo lijkt het. Het is wel jammer dat ze dit dan naar de natuur brengen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.