Carmelcollege in Emmen dicht vanwege vele coronabesmettingen

Het Carmelcollege in Emmen sluit vanaf morgen de deuren vanwege de snel oplopende coronabesmettingen. Dat meldt de school in een brief aan de ouders. De lessen gaan zoveel mogelijk online verder. Vanaf 7 december gaat het Carmelcollege weer open.

De school komt tot dit besluit, omdat het aantal besmettingen in de afgelopen week is toegenomen. In de weken ervoor waren er nauwelijks besmettingen. "Nu loopt het aantal besmettingen zo snel op dat we het verstandig vinden om onderwijs de komende tijd online te laten plaatsvinden."

Toetsen en oefentoetsen zullen zoveel mogelijk online plaatsvinden. Op de school zitten ongeveer 1450 leerlingen.

Onhoudbaar

Rector Louwien Eising baalt stevig van de situatie. "Het ging juist super goed bij ons", reageert ze op Radio Drenthe. "We hebben amper besmettingen gehad. Sinds vorige week begon het onder de leerlingen op te lopen en nu houden we het niet meer. We moeten maatregelen treffen."

Het hele weekend regende het ziekmeldingen bij de school. "Ouders houden ons goed op de hoogte", vervolgt Eising. "Het is fijn dat die communicatie goed zit. Dat is ook belangrijk met zo'n explosieve stijging, en wie weet wat ons nog te wachten staat. Er zit vast nog wel meer in het vat."

Onder leraren is positief gereageerd op de sluiting. "Uiteindelijk staat gezondheid voorop. Als docenten geen onderwijs meer kunnen geven valt echt alles stil", zegt Eising. "Gelukkig begrijpen ouders dat. De leraren maken nu de omslag naar digitaal lesgeven. Zo kan de continuïteit bewaard blijven."

Meer over dit onderwerp:
Emmen onderwijs coronavirus
Deel dit artikel: