Bernadou ontloopt schorsing: rode kaart in duel met AZ geseponeerd

Bernadou werd gisteravond van het veld gestuurd. (Rechten: ANP/Jeroen Putmans)
Bernadou werd gisteravond van het veld gestuurd.
VOETBAL - De rode kaart van FC Emmen-speler Lucas Bernadou is geseponeerd. De middenvelder werd gisteravond in het duel met AZ van het veld gestuurd, maar mag in de aankomende wedstrijd tegen Ajax dus gewoon in actie komen.
De debutant van de Drentse voetbalclub kreeg de rode kaart na ingrijpen van de VAR. Bernadou stond namelijk op de enkel van tegenstander Jonas Svensson.

Ontevredenheid

Hoofdtrainer Dick Lukkien was na afloop van het duel niet te spreken over de beslissing van de scheidsrechter. "Ik heb gezegd dat ik vind dat hij, als hij zich wil onderscheiden als scheidsrechter, ballen moet tonen en tegen de VAR moet zeggen: 'Rot op, dit is gewoon een voetbalovertreding en dat je me voor zoiets naar de zijkant laat komen om beelden te bekijken vind ik onvoorstelbaar'. Maar dat deed hij niet. Hij gaf direct rood aan Lucas. De wereld op zijn kop in mijn beleving."
Ook Anco Jansen was ontevreden met de beslissing. "Als je hier rood voor geeft kan je overal wel rood voor geven", aldus de speler.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.