37 coronabesmettingen bij zorginstelling OlmenEs Appelscha

Er wordt een coronatest afgenomen. Foto ter illustratie (Rechten: ANP / Lex van Lieshout)
Er wordt een coronatest afgenomen. Foto ter illustratie
Bij OlmenEs, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Appelscha, zijn 37 coronabesmettingen bij bewoners vastgesteld. Dat bevestigt een woordvoerder van de zorginstelling. Ook negentien medewerkers testten positief.
De eerste positieve test was anderhalve week geleden, vertelt de woordvoerder. "Die cliënt is toen direct in quarantaine gezet met alle nodige voorzorgsmaatregelen. We hoopten dat het niet verder was verspreid, maar dat was toch wel zo."

130 bewoners getest

De GGD heeft vrijdag alle 130 bewoners getest. Daaruit bleek dat 37 bewoners besmet zijn met het coronavirus. De woordvoerder meldt dat alle mensen die symptomen vertoonden al in quarantaine waren gezet en medewerkers "in volledige pakken worden gehesen om veilig te blijven".
De zorginstelling heeft twee gebouwen op het terrein waar alleen coronapatiënten zitten. Soms blijft een besmette cliënt in de eigen kamer, maar dat is niet bij iedereen mogelijk.
De woordvoerder vertelt dat vooralsnog niemand heel ziek geworden is, maar dat 'de schrik er behoorlijk in zit'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.