Otten geen partijleider bij FVD: 'De organisatie is te verziekt'

Henk Otten wordt geen voorzitter bij FvD (Rechten: ANP/ Lex van Lieshout)
Henk Otten wordt geen voorzitter bij FvD
Ooit was hij samen met Thierry Baudet de oprichter van de partij Forum voor Democratie (FVD), maar oud-Hijkenaar Henk Otten ziet het niet zitten om de nieuwe partijleider te worden.
Nu Baudet opstapt, moet FVD op zoek naar een nieuwe partijleider. "Ik laat die klus graag aan iemand anders over", zegt Otten.
De geboren en getogen Drent stapte na verschillende ruzies uit de partij. Volgens Otten is de organisatie zo verziekt dat het niet voor de hand ligt dat hij het lijsttrekkerschap oppakt. Hij vindt dat er veel verkeerde mensen op verkeerde plekken zijn neergezet en dat er een heel rigoureuze sanering nodig is.

Vertrek van Otten

Otten werd senator voor de FVD. Ook was hij penningmeester van de partij, maar hij werd uiteindelijk ervan beschuldigd een greep uit de kas te hebben gedaan. Samen met twee andere senatoren stapte hij op en richtte de Groep Otten (GO) op.

Geen toekomst

Samen met een afsplitsing van de partij 50PLUS ging de Groep Otten verder in de Partij voor de Toekomst. Maar ook daar was sprake van een ruzie, waarbij partijleden vertrokken. De Partij voor de Toekomst is daarmee alweer verleden tijd en Henk Otten gaat nu weer verder met zijn Groep Otten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.