Stelling: Maandverband en tampons moeten hier ook gratis zijn

Zouden menstruatieproducten voor iedereen gratis moeten worden? (Rechten: ANP/Lex van Lieshout)
Zouden menstruatieproducten voor iedereen gratis moeten worden?
In Schotland zijn menstruatieproducten straks kosteloos beschikbaar bij apotheken, buurthuizen, jeugdclubs en andere openbare plekken. Het parlement heeft namelijk een wet aangenomen die menstruatieproducten, zoals maandverband en tampons, gratis maakt.
Volgens de indiener van het voorstel, Labour-parlementslid Monica Lennon, zou niemand zich zorgen moeten maken over "waar de volgende tampon, maandverband of herbruikbaar product vandaan moet komen." Ook de Schotse premier Sturgeon vindt de maatregel "belangrijk beleid voor vrouwen en meisjes."
Nu de menstruatieproducten gratis worden aangeboden, kan zogeheten 'menstruatie-armoede' tegen worden gegaan. Niet iedereen heeft namelijk genoeg geld om menstruatieproducten aan te schaffen. Ook in Nederland speelt dit probleem, maar het is onduidelijk hoeveel vrouwen er precies mee te maken hebben.

Stelling

Ben jij het eens met de Schotten, en moeten maandverband en tampons ook in Nederland gratis uitgedeeld worden? Of vind jij de maatregel niet nodig?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.