Toch één klachtenloket vanuit gemeente Midden-Drenthe voor ETP Wijster

Klachten kunnen op één plek ingediend worden (Rechten: RTV Drenthe / Josien Feitsma)
Klachten kunnen op één plek ingediend worden
Vóór 1 januari komt er vanuit de gemeente Midden-Drenthe toch een gezamenlijk klachtenloket voor het Energie Transitie Park (ETP) in Wijster.
Dat was door burgemeester Mieke Damsma al toegezegd, maar staat nu ook in een voorstel dat vanavond aan de commissieleden van de gemeente Midden-Drenthe wordt voorgelegd.
Volgens gemeenteraadsfracties van de gemeente Midden-Drenthe is het in het geval van overlast en calamiteiten onduidelijk voor bewoners bij wie ze met welke klachten moeten zijn. Dat terwijl er veel te doen is rondom de grote bedrijven op het ETP zoals Attero en slachtafvalverwerker Noblesse Proteins. De gemeente Midden-Drenthe monitorde in de eerste week van november alle meldingen en alleen in die week werden er elf klachten ingediend.

Niet van een leien dakje

Vanaf januari gaat de site middendrenthe.nl/ETP in de lucht en wordt van bewoners gevraagd daar hun klachten en meldingen in te sturen. Daarmee geeft Damsma gehoor aan het verzoek van de gemeenteraad om één klachtenloket op te richten waarvoor de druk eerder deze maand behoorlijk werd opgevoerd.
De komst van het klachtenloket gaat namelijk niet van een leien dakje. Volgens Damsma wilde de provincie Drenthe niet meewerken aan een gemeenschappelijk loket, maar terugkoppeling naar de gemeenteraad ontbrak waardoor de procedure stil kwam te staan.
Collegepartij Gemeentebelangen richtte daarom in de tussentijd zelf alvast een meldpunt op, maar dat initiatief viel niet in goede aarde bij de andere gemeenteraadsfracties. De gemeente Midden-Drenthe vraagt de collegepartij te verwijzen naar het loket van de gemeente met de bedoeling dat daarmee één meldpunt ontstaat.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.