1,2 miljoen subsidie voor onderzoek naar productie plastic uit suiker

Plastic flessen (Rechten: Pixabay)
Plastic flessen
De provincies Drenthe en Groningen en Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ondersteunen een onderzoek naar een efficiënte manier om plastic te maken uit suiker. Het initiatief krijgt een subsidie van bijna 1,2 miljoen euro. Daarvan is ruim 900.000 euro Europese subsidie.
Het onderzoek wordt de komende jaren uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool, samen met verschillende bedrijven. Als uit het onderzoek blijkt dat kunststof uit suiker kan concurreren met kunststof uit fossiele brandstoffen, kan dit een enorme impuls betekenen voor het milieu en de noordelijke economie. Bij succes kan het project in een vervolgfase 60 tot 85 nieuwe banen opleveren, denken de onderzoekers.

Werkgelegenheid

"Het project draagt bij aan het verduurzamen van onze industrie en kan de overgang naar een circulaire economie versnellen", zegt de Drentse gedeputeerde Henk Brink. "Bovendien levert het bij succes nieuwe werkgelegenheid op in Noord-Nederland."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.