Hendrikus Velzing krijgt tranen in de ogen door FvD-crisis

Hendrikus Velzing, Statenlid van Forum voor Democratie in de Drentse Provinciale Staten (Rechten: RTV Drenthe)
Hendrikus Velzing, Statenlid van Forum voor Democratie in de Drentse Provinciale Staten
Forum voor Democratie is momenteel dé politieke partij die de tongen losmaakt. Thierry Baudet maakte dinsdag nog bekend terug te treden als partijvoorzitter, nadat hij eerder al het lijsttrekkerschap had opgegeven. Vandaag meldde hij toch weer beschikbaar te zijn als partijleider. Dat zorgde voor verbazing bij het FvD-bestuur, dat Baudet dreigt te royeren. Statenleden van de FvD zien de soap met afgrijzen aan, maar Baudet kan ook op bijval rekenen.
Hendrikus Velzing, Statenlid van Forum voor Democratie in de Drentse Provinciale Staten, stak Baudet via Twitter een hart onder de riem. "Ik volg de politiek al meer dan vijftig jaar en ik heb nog nooit iemand zoals Baudet meegemaakt. Hij is creatief, bezit ondernemerschap en heeft een duidelijke toekomstvisie", vindt hij.
"Ik waardeer Baudets eigenschappen enorm. Alle andere partijen zijn eenheidsworsten", gaat Velzing verder. Baudet durft het volgens hem anders aan te pakken. "Als ondernemer weet ik ook dat je fouten kunt maken. En als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, weten ze je al snel te kortwieken", stelt hij.

'Alles meegemaakt'

Velzing baalt van de onrust die momenteel bij FvD heerst. "De partij bestaat uit fantastische mensen, vanuit alle lagen van de bevolking. Ik heb het vanaf het begin allemaal meegemaakt, dus wat er nu gebeurt daar krijg ik tranen van in de ogen."
"Wat kan ik er verder over zeggen? In de Drentse Forum-fractie zitten we op één lijn", benadrukt Velzing. "De afgelopen jaren zijn we vrienden van elkaar geworden. Deze onrust binnen de partij is heel jammer. Ik hoop dat de twee verschillende kampen alsnog bij elkaar komen."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.