Gemeente geeft toestemming voor nieuw- of verbouw stadion FC Emmen

Een nieuw stadion voor FC Emmen is haalbaar, dat blijkt uit onderzoek dat gemeente Emmen heeft laten uitvoeren. Om die reden geeft de gemeente toestemming aan FC Emmen om dit plan verder uit te werken.

Sinds enkele jaren wordt er gekeken naar eventuele mogelijkheden voor de verbouw of nieuwbouw van het stadion De Oude Meerdijk. Het huidige stadion veroudert en na de promotie richting de eredivisie zit het stadion vaak tegen zijn maximale bezoekerscapaciteit aan. De voetbalclub vroeg de gemeente onderzoek te doen naar de mogelijkheden.

Geen financiële hulp

Volgens de gemeente is het dus haalbaar om de plannen voort te zetten. Maar financieel gaat de gemeente niet meewerken aan het stadion. Wethouder Jisse Otter van gebiedsontwikkeling: "We hebben als gemeente al een dierentuin, daar hoeft niet nog een voetbalclub bij."

De voetbalclub zal zelf in zee moeten gaan met private partijen die willen investeren in een nieuw stadion.

Eisen

Om het te realiseren, moet het stadion wel voldoen aan vastgestelde eisen vanuit de gemeente. Het onderzoek wijst uit dat een vernieuwing van het stadion alleen mogelijk is als het meer wordt dan een stadion. "Met voetbal zal een stadion eens in de veertien dagen gevuld zijn. Daar rondom moet meer bedrijvigheid komen om het rendabel te maken", zegt Otter.

Het is niet bespreekbaar dat er een supermarkt of andere kleine detailhandel komt bij het stadion volgens de wethouder. "Wij willen de winkels en supermarkten in de wijken houden om leegstand daar te voorkomen." Ook de locatie van het stadion zal aan de Meerdijk blijven. "Met de vernieuwde plannen van de Rondweg, zien wij de huidige plek qua verkeer ook als een goede plek."

Topsport

De gemeente gaat kijken of er meer sport in het gebied van het stadion kan komen. Het is een optie om bij het stadion een topsporthal te bouwen. "De sporthal van Angelslo is ook verouderd. Het businesspark Meerdijk zou de perfecte locatie zijn voor nieuwbouw van die sporthal."

Naast de mogelijkheid voor meer topsport, mag FC Emmen ook kijken naar andere recreatie- of entertainmentmogelijkheden.

De bal ligt bij FC Emmen

Met deze toestemming ligt de bal nu bij de voetbalclub. Die moet verder uitzoeken of er nieuwbouw of verbouw komt. De gemeente Emmen staat open om te kijken naar verdere ontwikkelingen op businesspark Meerdijk op het gebied van (top)sport.

Waarom heeft FC Emmen een nieuw stadion nodig? Bekijk het hieronder:

Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Jisse Otter Stadion Meerdijk
Deel dit artikel: