Hulp voor Assenaren in de bijstand die moeilijk werk vinden

Assen start met een proef om mensen in de bijstand aan werk te helpen (Rechten: RTV Drenthe / Margriet Benak)
Assen start met een proef om mensen in de bijstand aan werk te helpen
Boodschappen bezorgen, klussen in de wijk of helpen bij activiteiten. Het zijn werkzaamheden die nu niet altijd gedaan worden, omdat er geen geld voor is. De gemeente Assen start daarom met een proef om deze werkzaamheden te laten doen door inwoners die zelf moeilijk aan een baan kunnen komen. De komende twee jaar krijgen mensen die al een lange tijd bijstand ontvangen hulp van de gemeente bij het zoeken naar werk.
De gemeente heeft 150.000 euro uitgetrokken om de proef met basisbanen uit te voeren en verwacht zo'n zes tot zeven basisbanen te realiseren. Wanneer deelnemers niet een hele werkweek kunnen werken, zal het aantal mensen dat aan het werk gaat, mogelijk nog groter zijn.
"Met de introductie van de zogenoemde basisbaan creëren we waardevol werk dat nu blijft liggen en tegen het minimumloon kan worden uitgevoerd", legt wethouder Jan Broekema uit. "Met de proef zetten we een eerste concrete stap om hier ervaring mee op te doen en tegelijkertijd een kleine groep gemotiveerde mensen die geen werk kan vinden verder te helpen."
De gemeente Assen werkt voor deze proef samen met Werkplein Drentsche Aa, Vaart Welzijn en Werkpunt. Deze organisaties helpen bij het zoeken naar inwoners die niet op eigen kracht aan het werk kunnen komen, maar wel willen werken. Ook helpen de drie partijen de gemeente bij het zoeken naar werkzaamheden die door de Assenaren kunnen worden uitgevoerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.