Provincie geeft noodsteun aan culturele sector

Het Shakespearetheater is een van de instellingen die noodsteun krijgt (Rechten: Koen Timmerman)
Het Shakespearetheater is een van de instellingen die noodsteun krijgt
Veertig musea, podia, festivals en andere instellingen krijgen een bijdrage van de provincie Drenthe om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.
Gedeputeerde Staten hebben 170.000 beschikbaar gesteld voor extra noodsteun om de culturele basisinfrastructuur in de twaalf Drentse gemeenten overeind te houden. De gemeenten hebben zelf de instellingen voorgedragen die voor de noodsteun in aanmerking komen. Op de lijst staan bijvoorbeeld het Shakespeare Theater in Diever, Hello Festival in Emmen en Cultureel café De Amer.

Eerdere steun

Naast deze 170.000 heeft de provincie in de eerste fase van de coronacrisis al noodsteun verleend aan meerdere grote instellingen. Zo hebben de grotere musea steun ontvangen en is er een afzonderlijke regeling voor kleinere musea.
De zes grotere theaters in Drenthe hebben van het Fonds Podiumkunsten, de provincie en de gemeenten subsidie ontvangen om de periode na de zomer door te komen. Ook is er een snelloket voor culturele covid-19 projecten opgezet.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.