Werkstraf voor Meppeler die vrouw slaat na lift naar huis

Een 27-jarige Meppeler de vrouw die hem thuisbracht (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Een 27-jarige Meppeler de vrouw die hem thuisbracht
Onbegrijpelijk, noemde de rechter de actie van een 27-jarige man uit Meppel. De man sloeg op 5 juli na een avondje stappen een vrouw in haar gezicht, nadat zij hem thuisbracht. De reden? Geen idee, zei hij tegen de rechter.
Door het litteken, dat door haar wenkbrauw loopt, wordt de vrouw dagelijks aan het onfortuinlijke moment herinnerd. Daar mag voor de man wel een straf tegenover staan, meende de rechter. Ze legde hem een werkstraf van zestig uur op, waarvan de helft voorwaardelijk.

Eerder gevecht

De man kon zich weinig van die avond herinneren. Hij had drank op en was in een gevecht verwikkeld. De politie moest daaraan te pas komen. De vrouw, een bekende van de man, stelde de agenten voor hem thuis af te leveren.
Daar krijgt zij zonder reden een klap tegen het hoofd. Door de wond boven haar wenkbrauw bloedde ze hevig. De Meppeler moet het slachtoffer een schadevergoeding van 500 euro betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.