Gemeentesecretaris Tynaarlo moet weg: 'Verschil van inzicht'

Het gemeentehuis van Tynaarlo (Rechten: RTV Drenthe)
Het gemeentehuis van Tynaarlo
Het college van burgemeester en wethouders in Tynaarlo breekt na ruim zes jaar met gemeentesecretaris Johannes van Nieukerken. De reden is een verschil van inzicht over de verdere koers en aansturing van de organisatie.
Volgens burgemeester Marcel Thijsen is het afgelopen half jaar in de gemeente een grote dynamiek ontstaan, mede door de impact van het coronavirus. Het college van B&W ziet in die situatie niet langer een rol voor Van Nieukerken en zoekt naar een 'passende oplossing'.
Thijsen bedankt Nieukerken voor zijn inzet van de afgelopen jaren. "Door zijn aantreden bracht hij rust in de organisatie. Vervolgens loodste hij ons door financieel zware tijden zonder gedwongen ontslagen."

'Nieuwe werkelijkheid'

Van Nieukerken legt zich neer bij zijn vertrek. "Als B&W tot deze slotsom is gekomen, dan moet ik mij verhouden tot de nieuwe werkelijkheid. Het is dan beter om mijn kennis en expertise elders in te zetten."
De werkzaamheden van Van Nieukerken worden voorlopig overgenomen door de loco-gemeentesecretaris.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.