Rechter wijst klacht coronaboete bioscoop Hoogeveen af

De Vue bioscoop in Hoogeveen (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
De Vue bioscoop in Hoogeveen
De boete van 2500 euro die Bioscoop Vue Hoogeveen kreeg opgelegd voor het openhouden van horeca, tegen de coronamaatregelen in, blijft overeind. De bioscoopondernemer vocht de dwangsom via een spoedprocedure aan, maar de rechter vond er niets spoedeisends aan en wees de klacht af.
Vue Hoogeveen kreeg op 16 oktober na een controle van Veiligheidsregio Drenthe een waarschuwing en de controleurs gelastten de ondernemer het verkooppunt voor eten en drinken te sluiten. Het openhouden van de horeca was vanwege de coronamaatregelen verboden. En dat gold ook voor horecapunten binnen bioscopen, stelden de controleurs. Op 18 oktober was er weer controle en er werd volop eten en drinken in de bioscoop verkocht. De ondernemer kreeg daarom een boete opgelegd.

'Regels niet duidelijk'

De ondernemer was van mening dat een afhaalpunt binnen de bioscoop wel kon volgens de noodverordening die toen gold. Die regels waren niet duidelijk genoeg en werden in het land op verschillende wijze toegepast, zei de ondernemer tegen de rechter. Hij vroeg de rechter de boete op te schorten totdat hierover meer duidelijkheid zou komen. De rechter ziet dit op korte termijn niet gebeuren en noemde deze zaak niet vatbaar voor een rechtsoordeel.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.