Weerloos FC Emmen naar laatste plaats in eredivisie

Laursen en De Leeuw druipen af na weer een goal van Ajax (Rechten: Chris Kunst Fotografie)
Laursen en De Leeuw druipen af na weer een goal van Ajax
VOETBAL - Een stunt zat er voor FC Emmen net niet in tegen PSV, het lukte niet tegen Feyenoord én tegen AZ vorige week zat het ook al niet mee met twee afgekeurde goals. En dus hoopte heel Emmen dat het vanavond zou gaan gebeuren. Maar Ajax wenste niet mee te werken aan een rood-wit feestje. Sterker nog, de koploper van de eredivisie had geen kind aan FC Emmen en won meer dan simpel met 5-0.
Het was een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Emmen kwam op alle fronten tekort, maar vooral de manier waarop de thuisclub naar een forse nederlaag werd gespeeld was schrijnend. De mannen van Lukkien stonden erbij en keken ernaar hoe Ajax negentig minuten lang een rondootje speelde en dat in een niet eens al te hoog tempo.
Bij rust keek Emmen al tegen een 3-0 achterstand aan door treffers van Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Lassina Traoré. In de tweede helft vond Ajax nog twee keer het net. Invallers Jurgen Ekkelenkamp en Quincy Promes bepaalden de eindstand op 0-5.
FC Emmen tankte vorige week, naar eigen zeggen, vertrouwen tegen AZ. Maar na vanavond heeft dat vertrouwen ongetwijfeld weer een forse tik gekregen. Enige positieve nieuws is dat de Drentse club geen kaarten of blessures opliep in aanloop naar de belangrijke decembermaand waarin achtereenvolgens Sparta, ADO Den Haag, PEC Zwolle en FC Utrecht wachten.
Door de zevende nederlaag in tien wedstrijden zakt FC Emmen naar de laatste plaats in de eredivisie, met 3 punten.
<p><strong>Lees hier: <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/165339/Lukkien-na-fors-verlies-tegen-Ajax-Geen-zelfmedelijden-hebben">Lukkien na fors verlies tegen Ajax: Geen zelfmedelijden hebben</a></strong></p>