Lukkien na fors verlies tegen Ajax: 'Geen zelfmedelijden hebben'

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien was na afloop van het verloren duel tegen Ajax hard over zijn elftal, maar ook realistisch. "We hebben slecht gespeeld, maar wel tegen een goed Ajax. Maar als je tegen een ploeg speelt die tussen twee Europese wedstrijden in zit dan moet je scherper en beter spelen dan dat wij vanavond hebben gedaan."

Volgens de oefenmeester van FC Emmen was het spel aan de bal ondermaats. "Maar dat wil niet zeggen dat je dan zoveel steken moet laat vallen in verdedigend opzicht. We geven de eerste goals veel te gemakkelijk weg. Met heel weinig ruimte in onze rug stonden we toch heel veel ruimte toe. Dat kan niet."

Lees ook: Weerloos FC Emmen naar laatste plaats in eredivisie

Lukkien vond zijn spelers niet zielig. "Nee, daar ben ik helemaal niet van en daar hou ik ook helemaal niet van. We moeten geen zelfmedelijden hebben, ook al zag het er soms wel zo uit. Toch moeten we deze nederlaag wel in perspectief zien. We verliezen van Ajax, dat met 3-0 wint van Midtjylland, met 5-0 van Heracles, met 13-0 van VVV en met 3-0 van Utrecht. Dus we verliezen van een topploeg. Nogmaals, dat we veel beter kunnen staat als een paal boven water. Kortom, doorgaan en op naar de belangrijke maand december."

Meer over dit onderwerp:
voetbal Ajax FC Emmen Dick Lukkien
Deel dit artikel: