Mark Strolenberg hoogste Drent op kandidatenlijst VVD

Mark Strolenberg staat op nummer 38 (Rechten: RTV Drenthe)
Mark Strolenberg staat op nummer 38
Hoogevener Mark Strolenberg is de hoogst geplaatste Drent op de conceptkandidatenlijst van de VVD voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Hij staat als 38ste op de lijst.
Momenteel is Strolenberg raadslid voor de partij in de gemeenteraad van Hoogeveen. Daarnaast is hij VVD-fractievoorzitter in het algemeen bestuur van waterschap Drents Overijsselse Delta.

Nog een kandidaat

Strolenberg werd al voorgedragen door het regiobestuur van de VVD in Drenthe. Ook werd oud-wethouder van Assen, Henk Matthijsse, voorgedragen. Hij heeft de kandidatenlijst gehaald en komt terecht op plek 73. Kandidaat Jeroen Hartsuiker uit Klazienaveen heeft geen plek gekregen op de VVD-lijst.
Wordt Strolenberg in maart verkozen, dan wordt hij de opvolger van Assenaar Erik Ziengs. Hij neemt na de eerstvolgende verkiezingen afscheid van de Tweede Kamer. Ziengs sprak eerder de hoop uit dat er weer een Drent namens de VVD in de Kamer komt.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.