Reconstructie schietpartij op camping Hoogersmilde afgerond

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanavond een reconstructie uitgevoerd van de schietpartij op camping De Horrebieter in Hoogersmilde. Bij de schietpartij op 9 november kwam een 32-jarige bewoner van het park om het leven.
Sinds het einde van de middag was de politie bezig met opbouwen om de reconstructie mogelijk te maken. Door alle gebeurtenissen nogmaals op een rijtje te zetten hoopt het OM te kunnen achterhalen wat er gebeurd is tijdens die bewuste avond. De reconstructie duurde in totaal ruim twee uur. Campingbewoners was gevraagd om het campingterrein in de tussentijd niet te betreden of te verlaten.

Overleden in auto

Het slachtoffer woonde een half jaar in een chalet op de camping aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde. Hij kwam 's avonds samen met iemand anders in een auto het park op rijden, zo zagen parkmedewerkers. Kort daarna werden schoten gehoord. Het slachtoffer overleed ter plekke in de auto.
Twee dagen na de schietpartij werd een 36-jarige man uit Leiden opgepakt voor betrokkenheid bij het incident.
Reconstructie schietpartij op camping in Hoogersmilde gestart (Rechten: Persbureau Meter)
Reconstructie schietpartij op camping in Hoogersmilde gestart

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.