Stelling: Ik laat mij meteen vaccineren zodra het kan

Mogelijk kunnen in januari 2021 de eerste Nederlanders ingeënt worden. (Rechten: ANP/Pieter Stam De Jonge)
Mogelijk kunnen in januari 2021 de eerste Nederlanders ingeënt worden.
Een vaccin om ons te beschermen tegen corona komt steeds dichterbij. Volgens minister Hugo de Jonge kunnen, als het meezit, vanaf 4 januari de eerste Nederlanders ingeënt worden. "Wij zorgen dat we klaar zijn zodra er groen licht komt", zei hij daarover.
De strategie van het kabinet is dat zorgmedewerkers, ouderen en kwetsbaren eerst aan de beurt komen. Maar deze richtlijn kan ook worden aangepast. Zo kan uit de beoordeling van het Europees medicijnagentschap EMA bijvoorbeeld blijken dat de eerste aangeleverde vaccins voor de alleroudste ouderen minder goed werken.
Ondanks de voorspoedige berichten over de komst van het vaccin, gaat het nog wel even duren voordat iedereen ingeënt kan worden. Er zijn namelijk nog niet genoeg doses beschikbaar om heel Nederland gelijk een prik te geven.

Stelling

Toch komt er een moment dat ook jij aan de beurt komt om gevaccineerd te worden. Sta je dan vooraan, of wacht je liever af en sluit je achteraan in de rij?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.