Picknicktafel gestolen op Appèlbergen

Beeld uit betere tijden: Vier jaar geleden werd de tafel geplaatst (Rechten: Kees van Son)
Beeld uit betere tijden: Vier jaar geleden werd de tafel geplaatst
Diefstal! Iemand heeft de picknicktafel uit natuurgebied Appèlbergen uitgegraven en meegenomen. Boswachter Kees van Son staat perplex.
"Ik liep de zandverstuiving op en zie het ineens: de picknicktafel is weg!", vertelt Van Son. "Dat is echt bizar. Hij was een meter diep ingegraven dus het moet een hele operatie geweest zijn."
Van Son noemt het een goed georganiseerde misdaad. "Je moet dit gedaan hebben met een auto met aanhangwagen én je moet maar weten hoe je daar komt: er ligt geen duidelijk pad naartoe." Ook het terrein helpt niet mee. "Alleen met een vierwielaandrijving lukt het. Het zal dus niet zomaar een baldadige jongensstreek zijn, maar echt gerichte diefstal."

Flinke schade

"Er komt vast wel een bank terug, maar dat kan even duren", vervolgt Van Son. "In die vier jaar hebben er wel duizenden mensen gezeten en er hebben kinderen bij gespeeld. Zo'n bank vertelt ook geschiedenis. Daarom vind ik het echt bruut dat hij gejat is. Het zijn ook hele dure banken, de schadepost is gauw duizend euro. Dat hebben wij ook niet zomaar."

Huwelijksaanzoek

De picknicktafel werd vier jaar geleden geschonken door de Rotary Groningen Zuid. Ook het Gebiedsfonds Drentsche Aa heeft toen bijgedragen. Volgens Van Son heeft er tenminste één huwelijksaanzoek plaatsgevonden. Daarom ziet hij de tafel graag terugkeren. "We kunnen wel wat liefde gebruiken in deze tijd."

Tips

Boswachter Van Son hoort het graag als mensen tips hebben. "Het moet 's nachts gebeurd zijn. Overdag is het best druk, dan was dit opgevallen. Voor tips hou ik mij aanbevolen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.