Keeshond Cyra voorlopig niet terug naar baasje

Niet de hond waar het om gaat in dit verhaal (Rechten: Pixabay)
Niet de hond waar het om gaat in dit verhaal
De in beslag genomen keeshond Cyra uit Emmen gaat voorlopig niet terug naar de eigenaresse. Dat blijkt uit de uitspraak vandaag van de voorzieningenrechter van de Raad van State.
Wel mag begonnen worden met een gedragstraining. Dat kan in het asiel in Beilen waar de hond al meer dan een jaar zit. Maar het baasje van Cyra mag daar niet bij zijn, vindt de voorzieningenrechter. Daarmee krijgt burgemeester Eric van Oosterhout voorlopig zijn zin.

Herplaatsing of spuitje

Hij wil niet dat de hond terug gaat naar de Emmense eigenaresse, die het dier verpest zou hebben. Cyra heeft een aantal bijtincidenten op zijn naam staan. Verschillende rechters hebben zich al over de hond gebogen en voorlopig blijft hij in Beilen.
Op 10 februari 2021 dient voor de Raad van State de bodemzaak. Dan zal definitief worden bepaald wat er moet gebeuren als voor de hond geen nieuw thuis wordt gevonden. De burgemeester pleit voor herplaatsing en anders een spuitje. Ook zal de hoogste rechter uitmaken of de eigenaresse bij de gedragstraining moet worden betrokken. Van Oosterhout is daar fel op tegen. Naar zijn mening mag de hond onder geen voorwaarden terug naar zijn oude baasje.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.