Wethouder Otter adopteert een otter van Wildlands

Een eigen olifant, neushoorn of leeuw. Dierenpark Wildlands biedt ze ter adoptie aan. Op die manier worden beschermde diersoorten gesteund én ontvangt het park een financiële bijdrage in deze lastige tijd. Wethouder Jisse Otter mocht het eerste dier adopteren: een dwergotter.

Wildlands komt hiermee tegemoet aan veel vragen van bezoekers om ook in deze coronaperiode het park te steunen. Er zijn drie verschillende opties per geadopteerd dier. "Je krijgt sowieso een pet met 'Mien Maot' erop. Daarnaast krijg je bij het duurste pakket ook een rondleiding in het verblijf van jouw dier", legt Erik van Engelen uit, directeur van Wildlands.

Het goede doel

Naast financiële steun voor het park, gaat de helft van het bedrag naar het nieuwe fonds WNEF van Wildlands. Dat fonds zet zich in voor bedreigde diersoorten verspreid over de hele wereld. Voor Erik van Engelen is het duidelijk welk dier hij adopteert: "Door dit fonds heb ik kunnen zien hoe neushoorns in het wild worden beschermd. Dat vind ik zo indrukwekkend dat ik heb besloten om dit dier te adopteren."

Ambassadeurs

Drie bekende Drenten zijn gevraagd om het gezicht te worden van de actie. Dat zijn gedeputeerde Cees Bijl, FC Emmen-speler Keziah Veendorp en 3FM-dj Jorien Renkema. Zij hopen met de slogan 'Zet 'm op voor Mien Maot' zoveel mogelijk adoptieouders te vinden voor de dieren van Wildlands.

Tien otters thuis

Wethouder Jisse Otter heeft zelf een otter geadopteerd. Een naam voor het dier heeft hij nog niet. "Ze lijken erg veel op elkaar, dus ik kan mijn eigen otter niet herkennen tussen de andere otters." Om dat probleem op te lossen heeft de wethouder een plan bedacht. "Ik heb tien kleinkinderen en er zijn hier ook tien dwergotters. Dan adopteer ik tien otters voor tien otters", grapt hij.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Wildlands Jisse Otter
Deel dit artikel: