Meppel krijgt 25 nieuwe sociale huurwoningen

In oktober is begonnen met de bouw van de huizen in de toekomstige Dahliastraat (Rechten: Woonconcept)
In oktober is begonnen met de bouw van de huizen in de toekomstige Dahliastraat
In de Meppeler wijk Ezinge worden 25 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd aan de Ambachtsweg en de toekomstige Dahliastraat. Eind oktober is begonnen met de bouw en naar verwachting kunnen de huizen in het voorjaar van 2021 bewoond worden.
De huurprijs van de huizen, die al verhuurd zijn via thuiskompas.nl, ligt onder de huurtoeslaggrens. Hierdoor kunnen de bewoners huurtoeslag aanvragen. Ook zijn de huizen energieneutraal. Dat betekent dat ze - bij normaal energiegebruik - evenveel energie opwekken als dat ze verbruiken. Dat kan doordat de nieuwe woningen van zonnepanelen zijn voorzien en goede isolatie hebben. Bovendien zijn de huizen niet aangesloten op het gas.

Jongeren betrokken bij bouw

Hans Veldman, projectleider bij woningcorporatie Woonconcept vertelt dat de plannen in samenspraak met de gemeente, omwonenden en het onderwijspark Ezinge zijn gemaakt. "Met het onderwijspark zijn bijvoorbeeld goede afspraken gemaakt over het verkeer naar de woningen, tijdens de bouw maar ook daarna. En, extra leuk, de leerlingen van Stad en Esch krijgen tijdens de bouw college van de bouwplaatsmanager van aannemer Trebbe."
Bouwplaatsmanager Henri Liefers van Trebbe voegt daaraan toe: "En hoe mooi is het dat we nu ook de kans hebben jongeren te enthousiasmeren voor ons uitdagende vak en hen mee te nemen in ons bouwproces."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.