Kleinschalig zonnepark bij zuiveringsinstallatie Eelde

Herman Beerda (R) en Tjitse Mollema (L) van Noorderzijlvest leggen eerste zonnepaneel (Rechten: Waterschap Noorderzijlvest)
Herman Beerda (R) en Tjitse Mollema (L) van Noorderzijlvest leggen eerste zonnepaneel
Bij de zuiveringsinstallatie op het industrieterrein in Eelde is begonnen met de bouw van een kleinschalig zonnepark. Het Waterschap Noorderzijlvest wil in 2025 energieneutraal zijn en het opwekken van duurzame energie voor eigen gebruik is daarvoor belangrijk.
Naast het feit dat een zuiveringsinstallatie enorm veel energie verbruikt, biedt het ook ruimte voor de plaatsing van een kleinschalig zonnepark. Op deze manier wil het waterschap richting energieneutraliteit werken.
Maandag installeerden bestuurslid Herman Beerda en beleidsadviseur Tjitse Mollema van het waterschap het eerste paneel. In totaal komen er 1500 zonnepanelen op de locatie Eelde.
De zuiveringsinstallatie in Eelde is één van de zeven installaties waarbij Noorderzijlvest een zonnepark bouwt. In april moeten de zonneparken in Eelde, Feerwerd, Winsum, Leek, Onderdendam, Wehe-Den Hoorn en Delfzijl klaar zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl