Meldpunt voor gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire in Assen

(Rechten: ANP / Sem van der Wal)
(Rechten: ANP / Sem van der Wal)
De gemeente Assen komt met een meldpunt voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst. Hier kunnen gedupeerden uit de gemeente Assen terecht voor hulp en ondersteuning bij eventuele (financiële) problemen. Dat schrijft de gemeente in een bericht op haar website. Het meldpunt is van het Werkplein Drentsche Aa (WPDA).
Reden voor het meldpunt is dat de Belastingdienst niet altijd genoeg compensatie geeft aan ouders die in de problemen zijn gekomen door de affaire. Door die affaire werd hun kinderopvangtoeslag onterecht stopgezet.
Er kan hulp gegeven worden rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen. Als je niet weet of je een gedupeerde bent, bijvoorbeeld omdat je kinderopvangtoeslag is stopgezet tussen 2005 en 2019 en je weet niet waarom, dan kun je contact opnemen met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Wanneer je graag gebruik wil maken van het meldpunt in Assen, kun je mailen naar het WDPA.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.