Stelling: Ik rijd liever niet op Drentse N-wegen

Het onthulde bord langs de N381 bij Beilen (Rechten: RTV Drenthe/Marcel Drent)
Het onthulde bord langs de N381 bij Beilen
Relatief veel automobilisten voelen zich onveilig op de N34, N381 en N391 in Drenthe. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een enquête van de provincie onder 1600 respondenten, schrijft Dagblad van het Noorden.
Volgens de krant blijkt uit de enquête dat de N34 als onveiligste wordt ervaren. Bovendien hebben de automobilisten dat gevoel niet slechts één keer, maar meerdere keren. Dat geldt ook voor de andere twee wegen.

Nieuwe campagne

De resultaten van de enquête zullen verwerkt worden in de nieuwe verkeerscampagne die de provincie gisteren heeft gelanceerd. Onderdeel van die campagne zijn nieuwe spandoeken langs de weg waarmee gewaarschuwd wordt voor gevaarlijke verkeerssituaties die zich ook op die plekken voordoen. De campagne focust zich vooral op afleiding achter het stuur, keren en inhalen en afstand houden en invoegen.

Stelling

Hoe zit dat met jou? Voel jij je veilig op de N34 (Coevorden-De Punt), N381 (Frieslandroute, Emmen-Drachten) of N391 (Emmen-Ter Apel)? Of ga jij liever met een grote boog om deze wegen heen?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.