GGD opent TT-teststraat in race tegen coronavirus

Er komt een grootschalige GGD-testlocatie op het TT Circuit (Rechten: ANP/Marco de Swart)
Er komt een grootschalige GGD-testlocatie op het TT Circuit
Op het TT Circuit in Assen komt een grote testlocatie van de GGD te staan, waar straks tot 2.200 mensen per dag kunnen worden getest. Deze maand wordt de locatie nog geopend. Mogelijk wordt de plek later ook gebruikt om mensen te vaccineren tegen corona.
Op het racecircuit kunnen naast de reguliere tests ook sneltests worden afgenomen. De capaciteit van de testlocatie wordt stapsgewijs uitgebreid van zes naar zestien teststraten.
De coronatests worden afgenomen op het parkeerterrein van het TT Circuit. Daar wordt een paviljoen opgezet, waar mensen doorheen kunnen lopen.

Snel uitslag

Als een van de eerste testlocaties in Nederland worden de zogeheten monsters van de sneltests ter plekke onderzocht. De GGD Drenthe verwacht dat de uitslag daardoor nog sneller beschikbaar is.
Hans Kox, directeur Publieke Gezondheid van GGD Drenthe, is blij met de plek bij de racebaan. "Samen met het TT Circuit bieden wij hier een unieke locatie aan die door de ligging aan de A28 heel goed bereikbaar is." Ook de directeur van het TT Circuit, Peter Oosterbaan, sluit zich daarbij aan.
"De locatie en de ligging met haar uitstekende infrastructuur, is bij veel Drenten door de TT bekend. Ik hoop dat we gezamenlijk de finish van deze moeilijke periode snel in zicht krijgen."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.