Boeren protesteren bij distributiecentrum Jumbo in Beilen

Boeren zijn vanmiddag naar het distributiecentrum van Jumbo in Beilen getrokken om daar te protesteren. Er stonden zo'n tien à vijftien trekkers bij de ingang.
De boeren protesteerden de hele dag bij verschillende distributiecentra. Zo waren er al protesten bij Jumbo-distributiecentra in het Brabantse Veghel en Woerden in Utrecht.
Het is niet bekend bij welke organisatie de boeren zitten. De politie was op de hoogte van de demonstratie in Beilen, maar zei niet in te hoeven grijpen. Aan het begin van de avond vertrokken de boeren.

Ultimatum

Vandaag liep een ultimatum af van boerenorganisatie Farmers Defence Force. De actiegroep had geëist dat supermarkten 3 procent van hun omzet afdragen aan de coöperatie Farmer Friendly.
Boeren zijn ook boos over een akkoord dat het kabinet sloot met de oppositie over de stikstofwet. Ze noemen de aangescherpte doelen, een halvering van de stikstofuitstoot in 2035, onhaalbaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.