Kerstconcert Noord Nederlands Orkest live te zien bij RTV Drenthe

Het Noord Nederlands Orkest (Rechten: RTV Drenthe)
Het Noord Nederlands Orkest
Het Kerstconcert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) is live te zien bij RTV Drenthe. Het concert vanuit Schouwburg De Lawei in Drachten is zowel online als op televisie te volgen.
Het NNO speelt op 17, 18 en 19 december het Kerstconcert. Omdat er per zaal maar dertig toeschouwers naar binnen mogen, zijn alle drie de concerten al uitverkocht.

Samenwerking

Door een samenwerking met de drie noordelijke omroepen kan iedereen het concert op 17 december ook thuis bekijken. Op RTV Drenthe is alles via een livestream op de site te volgen. Op Eerste Kerstdag is het concert ook op TV Drenthe te zien.

'Knallend het jaar uit'

Het NNO speelt naast een aantal typisch Engelse 'Christmas carols' en traditionele Duitse kerstliedjes ook muziek van Georg Friedrich Händel. Hoogtepunt van het concert vormt Händels Music for the Royal Fireworks. "Oorspronkelijk geschreven voor de luidruchtige bezetting van een militair orkest voor een vorstelijk feest en ook heel geschikt om het oude jaar uit te knallen", aldus het NNO.

Meer concerten live te zien

Ook in januari is het NNO live te zien op de noordelijke omroepen. Zo is het Nieuwjaarsconcert op 2 januari vanaf 21.00 uur live te volgen op de website van RTV Drenthe. Een dag later wordt dit concert ook op TV Drenthe uitgezonden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.