Honderden kerstbakjes uitgedeeld in Coevorden: 'Blij dat mensen aan je denken'

Niet voor iedereen zijn de feestdagen fijn en gezellig. Voor eenzame ouderen en veel andere mensen kunnen het lastige dagen zijn. Co-Helpers Coevorden wil deze mensen een steuntje in de rug geven. Daarom verspreiden de Co-Helpers ruim driehonderd kerstbakjes in de gemeente.

"Een paar weken geleden hebben wij op Facebook gevraagd of mensen nog leuke ideeën hadden om iets extra's te doen voor de feestdagen voor eenzame ouderen of mensen die iets positiefs kunnen gebruiken", vertelt Simone Kempees, oprichter van Co-Helpers Coevorden. "Een inwoner van Coevorden kwam toen met het idee om kerstbakjes te gaan maken."

Veel hulp

De vrijwilligers van Co-Helpers Coevorden hebben de kerstbakjes niet alleen hoeven maken. Ze kregen veel hulp van inwoners en ook scholen hielpen mee. "Wij hebben echt heel veel hulp gehad. Dat was echt super fijn", zegt Kempees. Ook de materialen voor de kerstbakjes werden binnen een mum van tijd geleverd. "We zijn gesponsord door bedrijven uit de gemeente en ONS Coevorden. Kaarsenmakerij Het Ambacht heeft in een week tijd driehonderd kaarsen gemaakt. Echt gekkenwerk."

Tekst gaat verder onder de foto

Er zijn ruim driehonderd kerstbakjes gemaakt (Rechten: RTV Drenthe / Vera Beuke)

Coevordenaren konden andere inwoners opgeven die een kerstbakje verdienen. "Wij lazen de meest ontroerende verhalen", zegt Kempees. "Dan weet je ook gelijk waar je het voor doet."

'Moeilijke tijd'

De kerstbakjes werden onder andere uitgedeeld bij woonzorgcentrum De Schutse in Coevorden. "Ik ben heel blij", zegt mevrouw Supheert. "Dat de mensen toch wel aan je denken en meeleven." Ook mevrouw Van Ringen vindt het een geweldig gebaar. "Het is ook zo'n moeilijke tijd. Het is prachtig dat zulke dingen dan gebeuren. Dan komt er nog een beetje gezelligheid voor ons."

En er komen volgens Kempees nog meer acties aan. "Mensen die de kerstbakjes hebben gemaakt en kwamen inleveren vroegen al wanneer de volgende actie is. Ze willen graag nog iets doen. We willen ons dan ook blijven inzetten."

Deel dit artikel: