Stelling: Ik verstuur dit jaar meer kerstkaarten dan normaal

De kerstkaart is bezig aan een comeback. Verkopers en makers van kerstkaarten merken dat het veel meer wordt verkocht dan vorig jaar. Ook staan honderden extra bezorgers klaar en worden brievenbussen deze feestmaand vaker geleegd.

PostNL geeft aan dat rond deze tijd alles uit de kast wordt getrokken om de kaarten voor Kerst bij iedereen te bezorgen. "Maar we vragen onze klanten ook om op tijd hun post te versturen. Het liefst uiterlijk in het weekend voor Kerst, dan komen ze voor Kerstmis aan", belooft het postbedrijf.

De traditie van een papieren kerstkaart versturen, die de laatste jaren steeds meer naar de achtergrond verdween, krijgt dit jaar dus een extra impuls. "Als je in deze tijd minder samen kunt zijn, is het sturen van een kaartje natuurlijk een mooie manier om te laten weten dat je toch aan iemand denkt", zegt Gert van Doorn, voorzitter van de Vereniging Wenskaart.

Stelling

Verstuur jij dit jaar, net als veel meer andere Nederlanders, ook kerstkaarten? Of doe je niet mee aan de opleving van deze traditie, en vind je een kerstwens via een e-mail of een appje wel genoeg?

Meer over dit onderwerp:
Kerst Stelling
Deel dit artikel: