Stelling: Eindelijk echt strenge coronamaatregelen

Nederland gaat op slot. Ons land zit tot zeker 19 januari volgend jaar in lockdown, vertelde premier Mark Rutte gisteravond in een tv-toespraak vanuit het Torentje.

Dat betekent dat niet-essentiële winkels, die in het voorjaar nog open mochten blijven, nu wel dicht moeten. Ook moeten de contactberoepen weer stoppen, en geven scholen weer onderwijs op afstand. Daarnaast wordt de cultuur- en vrijetijdssector getroffen. Musea, theaters, dierentuinen en pretparken moeten de deuren sluiten.

Door de maatregelen krijgt onder meer de Nederlandse economie een nieuwe klap. Toch is dit mogelijk de enige manier om het aantal nieuwe besmettingen fors te laten dalen. Anders zou het aantal besmette personen zomaar het aantal kunnen overtreffen van het hoogtepunt van de eerste coronagolf in maart, zegt het OMT.

Stelling

Ben jij het eens met de verzwaarde lockdown die sinds middernacht is ingegaan? Of vind je de maatregelen te streng, en wordt Nederland onnodig hard geraakt? Laat het weten in onderstaande stelling.

Meer over dit onderwerp:
Stelling
Deel dit artikel: