GGD: vanaf januari vaccineren op TT-teststraat

GGD Drenthe gaat Drentse zorgmedewerkers tegen het coronavirus vaccineren op één locatie in Drenthe. De teststraat op het TT Circuit in Assen wordt de plek waar gevaccineerd wordt.

De opbouw van de vaccinatielocatie start begin januari en de GGD gaat ervan uit dat in januari de eerste zorgmedewerkers gevaccineerd kunnen worden. De opbouw van de teststraat op diezelfde locatie begint rond de Kerst. De GGD hoopt op 4 januari te kunnen testen op de TT-locatie.

Het testen en vaccineren zal naast elkaar plaatsvinden. De parkeerplaats van het TT Circuit wordt een test- en vaccinatiecentrum.

Sneltests

Als een van de eerste testlocaties in Nederland worden de zogeheten monsters van de sneltests ter plekke onderzocht. De GGD Drenthe verwacht dat de uitslag daardoor nog sneller beschikbaar is.

"De locatie en de ligging met haar uitstekende infrastructuur, is bij veel Drenten door de TT bekend. Ik hoop dat we gezamenlijk de finish van deze moeilijke periode snel in zicht krijgen", zei Hans Kox, directeur Publieke Gezondheid van GGD Drenthe, vorige week na de bekendmaking van de nieuwe testlocatie.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Assen GGD Drenthe TT Circuit corona
Deel dit artikel: