Stelling: Ik ga alleen nog maar naar de supermarkt

Klant van een supermarkt (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
Klant van een supermarkt
Door de strenge lockdown leken alleen winkels waar je terechtkan voor je eerste levensbehoeften open te mogen blijven. Maar inmiddels volgen ook winkels die met hun assortiment in een grijs gebied zitten.
Zo houdt HEMA zijn winkels tot morgen open voor eten en drinken en andere 'essentiële producten'. Andere producten zijn uit de winkels gehaald of worden afgeschermd. Die producten, zoals kleding en woonspullen, worden alleen online verkocht.

Richtlijnen

Volgens de richtlijnen van het Rijk mag een filiaal open als het meer dan 70 procent van zijn omzet uit 'essentiële diensten' haalt. En als een winkel voor die producten een omzet van 30 procent haalt, mag dat deel van de winkel open.

Bezorgdheid

Dat winkels ondanks de sterke toename van het aantal coronabesmettingen toch weer opengaan, leidt tot bezorgdheid bij vakbond FNV. Bestuurder Linda Vermeulen zegt veel berichten te krijgen van winkelmedewerkers die zich zorgen maken om de gezondheidssituatie.

Stelling

Wat doe jij? Ga je tijdens deze lockdown enkel naar de supermarkt of ook naar andere winkels?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.