Leden bestelbusjesbende horen ieder vier jaar eisen

In november 2018 werden onder andere in Noordwolde invallen gedaan (Rechten: ProNews)
In november 2018 werden onder andere in Noordwolde invallen gedaan
De drie verdachten in de bestelbusjeszaak hebben ieder van het Openbaar Ministerie te horen gekregen dat ze vier jaar de cel in moeten. Een 40-jarige man uit Vledder en twee mannen uit Noordwolde van 64 en 27 jaar worden verdacht van witwassen, deelname aan een criminele organisatie en het bezit van wapens. De drie mannen zouden oud-leden van motorclub No Surrender zijn.
De politie kwam in 2018 de verdachten op het spoor na een tip. In loodsen in Noordwolde en Wijnjewoude werden gestolen auto's gestript en de onderdelen werden doorverkocht. De politie vond uiteindelijk onderdelen van zo'n 75 gestolen voertuigen. Er werd onderzoek gedaan in onder andere Oosterwolde, Steenwijk en Klazienaveen.
Het autobedrijf van de man uit Vledder werd volgens de officier van justitie gebruikt als dekmantel voor de criminele activiteiten.

Drie ton schade

Volgens het OM hadden alle drie de mannen hun eigen rol binnen de criminele organisatie, maar waren die rollen grotendeels uitwisselbaar. Daarom eist het OM voor de mannen gelijke straffen.
Volgens de officier van justitie hebben de mannen in totaal 300.000 euro schade toegebracht aan de slachtoffers van de gestolen auto's.

Lees ook: