Komst zestien nieuwbouwwoningen in Dwingeloo stuk dichterbij

De woonboerderij van Stal Vos, met daarachter de stallen en de manege (Rechten: Google Streetview)
De woonboerderij van Stal Vos, met daarachter de stallen en de manege
De kans is een stuk groter geworden dat aan de Poolweg in Dwingeloo zestien woningen worden gebouwd op de plek waar nu nog de manege en paardenstallen van Stal Vos staan. In de vergevorderde plannen is het de bedoeling dat er vier vrijstaande woningen, vier rijwoningen en acht appartementen worden gebouwd.
Wethouder Klaas Smidt van de gemeente Westerveld en stalhouder Arjen Vos hebben inmiddels hun handtekening gezet onder een overeenkomst om de bouwplannen in werking te zetten, zodat de volgende stap kan worden gezet in het ontwerpbestemmingsplan. In de overeenkomst zijn onder meer afspraken gemaakt over wanneer wanneer er gebouwd wordt en wanneer de gemeente de openbare ruimte overneemt.
"Wij willen een plan maken met in het achterhoofd een levensbestendig woonerf. Hier zal plaats zijn voor bewoners van verschillende leeftijden en levensfasen", legt Vos uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.