Stelling: Gevaccineerden mogen straks meer vrijheid krijgen

Kunnen gevaccineerden straks eerder de kroeg in? (Rechten: ANP/Rob Engelaar)
Kunnen gevaccineerden straks eerder de kroeg in?
Krijgen Nederlanders met een 'vaccinatiebewijs' straks meer rechten dan mensen die nog niet gevaccineerd zijn? Zorgminister Hugo de Jonge verwacht dat niet. "Dat is niet waar het kabinet nu op inzet."
Toch vindt bijna driekwart van de Nederlanders dat het een goed idee is om een soort van vaccinatiebewijs in te voeren, onderzochten verschillende wetenschappers in ons land. Dat bewijs zou gevaccineerden meer vrijheden geven dan mensen die het vaccin niet nemen.
Zo is 73 procent van de ondervraagden voor de optie waarin gevaccineerden toegang houden tot plekken als winkels, verpleeghuizen en het openbaar vervoer wanneer er in hun regio een uitbraak van het virus is. Wel stellen de ondervraagden als voorwaarde voor zo'n bewijs dat iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren tegen corona, voordat het wordt ingevoerd.

Stelling

Vind jij dat mensen die gevaccineerd zijn tegen corona, meer vrijheid moeten krijgen dan mensen die het vaccin niet nemen? Laat het weten in onderstaande stelling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.