Wedeka sluit twee locaties om besmettingen terug te dringen

Wedeka-vestiging in Stadskanaal (Rechten: Google Street View)
Wedeka-vestiging in Stadskanaal
Sociaal werkbedrijf Wedeka neemt extra maatregelen om het aantal besmettingen nog verder terug te dringen. De twee industrielocaties, vlak over de provinciegrens in Stadskanaal, worden eerder gesloten.
Aan het begin van de week kampte het bedrijf met 50 besmette werknemers. Vrijdag was dat aantal geslonken tot 36. Ondanks de afname van de besmettingen komen er aanvullende maatregelen.
"De besmettingen concentreren zich momenteel op de productieafdelingen in Stadskanaal", zegt directeur Grietje Kalfsbeek tegen RTV Noord. "Om die reden is besloten dat de beide industrie locaties in Stadskanaal vanaf komende maandag gesloten worden. Alle overige afdelingen zijn tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten."

Gespreid gestart

Als er op 4 januari weer wordt begonnen bij Wedeka, volgen nog eens extra maatregelen. Kalfsbeek: "Er zal gespreid worden gestart met de werkzaamheden om een te grote concentratie van medewerkers te voorkomen. We hopen hiermee het virus de baas te worden en in het nieuwe jaar weer gezond aan het werk te kunnen."
Bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht, zo belooft de directeur. "We besteden veel aandacht aan het duidelijk maken van de noodzaak om afstand te houden. Dagelijks doen we de gezondheidscheck en informeren we naar de thuissituatie", aldus Kalfsbeek.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl