Beslissing over voortgang BENE-League voorlopig uitgesteld

HANDBAL - Voor de handballers van Hurry-Up uit Zwartemeer zit een normaal seizoen in de BENE-League er niet in. De organisatie achter de competitie, met de topteams uit Nederland en België, beslist half maart of er van half mei tot half juni een ingekorte competitie kan worden gespeeld of dat er alleen sprake zal zijn van een Final Four.

In Nederland en België worden niet dezelfde maatregelen genomen in het kader van de coronacrisis, wat de organisatie van de grensoverschrijdende competitie niet eenvoudig maakt.

Nationale competities gaan voor

"Wij hebben online overlegd met de deelnemende clubs", zegt Michel Kranzen, voorzitter van de raad van toezicht. "De elf deelnemers hebben geadviseerd dat zowel in België als in Nederland moet worden gestart met hun eigen nationale competities, in welke vorm dan ook. Gezien de omstandigheden nemen wij dit advies over, maar tegelijkertijd willen wij de BENE-League niet zomaar opgeven." Bij een Final Four zouden alleen de eerste twee ploegen uit de nationale competities deelnemen.

Ook voorlopig geen eredivisie

Het Nederlands Handbal Verbond maakte zaterdag bekend de nationale competitie niet voor februari te laten beginnen. Dat geldt in onze provincie dus zowel voor Hurry-Up als voor E&O uit Emmen.

Meer over dit onderwerp:
Handbal Hurry-Up Zwartemeer
Deel dit artikel: