Meldpunt gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire in Meppel

De gemeente Meppel komt met een meldpunt voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B en W op vragen van de SP.

In ieder geval negentien gezinnen in de gemeente zijn geraakt door falend overheidsbeleid. Omdat de gemeente door privacywetgeving niet weet om wie het gaat, kunnen de gedupeerden zich zelf melden. Vanwege de maatschappelijke onrust wil Meppel 'actief communiceren' over de mogelijkheid voor hun burgers om zich te melden.

'Fraudeurs'

De gemeente schrijft dat zij met gedupeerden in gesprek gaat om te kijken tegen welke problemen zijn aanlopen. "Vervolgens wordt, zoals gebruikelijk, passende ondersteuning en begeleiding geboden", aldus het college.

Uit het onlangs verschenen rapport 'Ongekend onrecht' blijkt dat gezinnen jarenlang onterecht door de belastingdienst zijn gemarkeerd als fraudeurs. Zij moesten daardoor duizenden euro's terugbetalen. De SP in Meppel is na antwoorden van het college een campagne op sociale media begonnen. "Hiermee hopen we de Meppeler slachtoffers te bereiken zodat zij weten dat ze bij de gemeente terechtkunnen voor hulp", zegt fractievoorzitter Xander Topma. "Deze gigantische misstand moet zo snel mogelijk worden rechtgezet zodat de gezinnen eindelijk weer door kunnen gaan met hun leven."

Lees ook:

Deel dit artikel: