Stelling: De supermarkten moeten dicht tijdens de kerstdagen

Het personeel in de supermarkt is volgens de FNV toe aan rust (Rechten: ANP/Rob Engelaar)
Het personeel in de supermarkt is volgens de FNV toe aan rust
De supermarkt is bijna de enige winkel die tijdens de huidige lockdown nog open is. Maar daar wordt het, met de kerstdagen in aantocht, wel steeds drukker. De coronamaatregelen worden niet altijd goed gehandhaafd of juist nageleefd, stelt FNV Handel. Daarom roept de vakbond het kabinet op om de supermarkten tijdens Kerst te sluiten.
Volgens de FNV is die maatregel ook nodig om het winkelpersoneel rust te gunnen. "De medewerkers lopen op hun tenen", zegt FNV-bestuurder Mari Martens. "Medewerkers willen na dit zware jaar Kerstmis met hun dierbaren doorbrengen en niet in een overvolle supermarkt."
Om de drukte in de winkel zoveel mogelijk te spreiden, besluiten supermarkten rond deze tijd juist langer open te blijven. Ook tijdens de Kerst. De supermarktbranche vindt dat nodig, zodat mensen veilig hun boodschappen kunnen doen. Dat betekent ook dat klanten op Eerste en Tweede Kerstdag nog langs kunnen komen voor een stol of wijntje.

Stelling

Vind jij dat supermarktmedewerkers even rust moeten krijgen, en niet tijdens de Kerst moeten werken?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.