Zanger Jaap Lamfers wil Drenten hart onder de riem steken met lied

Zanger Jaap Lamfers schreef speciaal voor de RTV Drenthe-talkshow 'De Staat van Drenthe' een lied over het afgelopen jaar. Nu de laatste aflevering van het jaar niet doorgaat, wil Lamfers toch zijn lied 'Waar gaan we heen' laten horen.
Deze aflevering van De Staat van Drenthe zou een terugblik worden op 2020. Een bewogen jaar waarin de talkshow controversiële onderwerpen behandelde, zoals de wolf in Drenthe en vaccinaties tegen het coronavirus. De laatste aflevering van het jaar werd geschrapt vanwege de verscherpte coronamaatregelen in de tweede lockdown.
Lamfers had een lied geschreven met juist een positieve noot over het afgelopen jaar. "De boodschap van het lied is hoop", zegt Lamfers. "Ik hoop dat het nummer hoop geeft en dat hoop ook blijft."
Jaap Lamfers is een zanger uit Zuidoost-Drenthe, die een paar jaar geleden een café is begonnen in Zwolle. Als kroegbaas heeft hij ook te maken met de beperkende maatregelen. Met Waar gaan we heen hoopt hij mensen een hart onder de riem te steken: "Wat voor mij heel belangrijk is, is dat we ons weer bevrijd gaan voelen. Bevrijd van de regels, bevrijd van de angst. Bevrijd van het idee dat je niet kunt doen wat je eigenlijk wil."
Hij wil luisteraars er vooral op wijzen dat, hoewel de situatie soms uitzichtloos lijkt, er altijd iets leuks te ontdekken valt. "Het was fantastisch om te ervaren, vooral in het begin van de coronafase, dat mensen weer wat voor elkaar over hadden. We moeten niet alleen focussen op de negatieve dingen."
Beluister hier het hele nummer.
<p>In de talkshow De Staat van Drenthe bespreekt presentatrice Marjolein Lauret samen met wisselende gasten een onderwerp dat belangrijk is voor onze provincie. De uitzending is ook te bekijken via rtvdrenthe.nl en de app, terugkijken kan ook op uitzending gemist en op YouTube. Een overzicht van alle uitzendingen vind je <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/tv/programma/180/De-Staat-van-Drenthe">hier</a>.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.