Online veiling om horeca in Coevorden te helpen: 'Voorkomen dat horeca failliet gaat'

Een shirt van Bas Dost, een arrangement bij een restaurant of een pakket van de slager: er is voor ieder wat wils bij de online veiling die morgenavond door Albert Lubbelinkhof wordt georganiseerd. Met het geld wil hij de horeca in Coevorden een steun in de rug bieden.

Door de coronacrisis moesten horecazaken afgelopen jaar lange tijd dicht zijn. Alleen in de zomer konden cafés en restaurants beperkt open zijn. Inmiddels is de horeca alweer enkele weken op slot, in de hoop het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen.

'Faillissementen voorkomen'

Diverse horecazaken staan door alle maatregelen op omvallen en kunnen wel wat steun gebruiken. "Ik heb zelf een café gehad en ben een keer failliet gegaan. Als je failliet gaat, is er niemand die je helpt", stelt Lubbelinkhof. "Met de veiling hoop ik te voorkomen dat er horecabedrijven failliet gaan."

In totaal zijn er 120 kavels die aangeboden worden op de Facebookpagina Coevorden Horeca. Mensen kunnen er tot en met morgenavond 20:20 uur op bieden. Dan start de veiling onder leiding van veilingmeester Raimond Rolleman. Lubbelinkhof: "Het bod dat dan het hoogste is, wint."

Naast de veiling is de voormalig horecaondernemer uit Coevorden ook bezig met een crowdfundingactie, Hiermee heeft hij inmiddels een kleine 4000 euro opgehaald. Het doel is 25.000 euro.

Meer over dit onderwerp:
Coevorden horeca coronavirus
Deel dit artikel: