Meer aangiftes van aanrandingen en verkrachtingen tegen Groninger dansschoolhouder

Het aantal aangiftes van aanranding en verkrachting tegen een 37-jarige dansschoolhouder uit Groningen is opgelopen naar dertien. De slachtoffers komen niet alleen uit de provincie Groningen, maar ook uit Hoogeveen en Utrecht.

De rechtbank bepaalde tijdens een eerste inleidende zitting dat de man in elk geval blijft vastzitten tot de volgende pro-formazitting op 12 maart. De dansdocent wordt verdacht van het verkrachten en aanranden van leerlingen, of pogingen daartoe. Dit gebeurde vanaf 2015. Volgens het Openbaar Ministerie waren sommige slachtoffers ook medewerkers van de dansschool.

Misbruik

De meisjes werden misbruikt terwijl zij tijdens het stretchen in een spagaat zaten, is de verdenking. Zonder hulp kwamen zij niet uit die houding. Ze konden geen kant op. De man zou hen hebben voorgehouden dat zij, om een professionele danser in Amerika te worden, goed moesten stretchen. Volgens de officier van justitie maakte de man misbruik van zijn positie als dansleerkracht.

De meeste slachtoffers zijn minderjarig. Sommigen zouden meerdere keren zijn misbruikt. De verdachte kwam niet naar de zitting. Via een videoverbinding sprak hij met de rechters. Hij vond het jammer dat de zaak zo breed in de publiciteit is gekomen. "Ik ben inmiddels drie keer binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) verhuisd", zei hij tegen de rechter. De verdachte is door een psycholoog onderzocht. Het wachten is op een psychiatrisch onderzoek.

Meer over dit onderwerp:
justitie rechtbank Groningen
Deel dit artikel: