Horecaveiling Coevorden groot succes

"Het was een groot succes", glundert Albert Lubbelinkhof. Hij en Raimond Rolleman organiseerden woensdagavond een online veiling. Met het geld willen zij de horeca in Coevorden een steun in de rug bieden. Er werd 16.000 euro opgehaald.

Het was Lubbelinkhof een doorn in het oog. Door de coronacrisis moesten horecazaken afgelopen jaar lange tijd dicht zijn, met grote financiële zorgen als gevolg. "Als we niet oppassen is straks de lockdown voorbij, maar de horeca verdwenen. Daarom ben ik op de bres gesprongen. Met de veiling hoop ik te voorkomen dat er horecabedrijven failliet gaan."

Honderden mensen

Er werden 120 kavels gedoneerd door bedrijven en mensen uit de regio. "Honderden mensen hebben biedingen uitgebracht", vertelt Lubbelinkhof.

"Vooral de dinerbonnen waren populair. Die gingen voor honderden euro's. Zanger Spang veilde een optreden, daar is 350 euro op geboden. Een voetbalshirt van Bas Dost ging weg voor 120!"

Gulle gever

De 120 kavels brachten ruim 6000 euro op. De grootste verrassing kwam voor Lubbelinkhof pas donderdagmiddag. Een anonieme gever wilde het bedrag verdubbelen tot 12.000. "Ik werd er stil van", aldus de organisator. "Echt een kippenvel-moment. Dat iemand dat doet is echt heel bijzonder. Hij vond de actie prachtig, maar wil niet bij naam genoemd worden."

Daarnaast kwam er nog 4000 euro aan losse donaties binnen.

Eerlijk delen

16.000 euro verdelen. Hoe gaat Lubbelinkhof dat doen? "Dat gaan we heel eerlijk verdelen. Sommige bedrijven hebben zelfs aangegeven dat ze helemaal niets willen hebben omdat ze nog steeds goed verdienen. Dan blijven er nog dertien horecabedrijven in Coevorden over. Zij krijgen elk dus een dikke duizend euro."

Glimlach

"Je hebt er wel veel werk van. Raimond Rolleman en ik moeten nu iedereen tikkies sturen om de biedingen te innen, maar we doen het met een glimlach. Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat."

Meer over dit onderwerp:
Coevorden Horeca Corona Veiling
Deel dit artikel: